Ученици завршне године занимања кувар, полагали су 4, 5. и 6. јуна завршни испит. На столу се нашло чак 18 различитих менија, вешто и маштовито послужених: предјела, потажи, дезерти и главна јела, а међу интернационалним јелима издвајамо Валдорф салату која се припрема од свежег целера, јабуке, пистаћа и ораха. Из медитеранске кухиње спремили су салату од морских плодова, као и рибу на далматински начин. Од супа, чорби и потажа правили су италијански минестроне и велуте на два начина. Међу главним јелима су соте Строганов, бифтек Монте Карло и медаљони на више начина. За заслађивање, суве пите, кох у шатоу и принцес крофне.
Најдражи и најслађи гости били су малишани из вртића „Каја“.
![](https://www.1300kaplaraljig.edu.rs/wp-content/uploads/2024/06/447736775_915211193740993_7308319900644560846_n.jpg)
![](https://www.1300kaplaraljig.edu.rs/wp-content/uploads/2024/06/447736783_915211273740985_5690246605544692306_n.jpg)
![](https://www.1300kaplaraljig.edu.rs/wp-content/uploads/2024/06/447752723_915211387074307_4126633139243095827_n.jpg)
![](https://www.1300kaplaraljig.edu.rs/wp-content/uploads/2024/06/447766744_915211230407656_4091185969615790033_n.jpg)
![](https://www.1300kaplaraljig.edu.rs/wp-content/uploads/2024/06/447968807_915211333740979_5054357210112993820_n.jpg)
![](https://www.1300kaplaraljig.edu.rs/wp-content/uploads/2024/06/447732336_915211423740970_4550255402893100360_n.jpg)